Каролине Возняцки е първата финалистка при дамите на сингъл в тазгодишното издание на Откритото първенство по тенис на САЩ. Мачът срещу Шуай Пън съвсем не беше лишен от емоции, като сочената за фаворит датчанка потегли много трудно, ала съумя да направи обрат, за да се стигне до отказване на противничката заради слънчев удар при 7:6 (1), 4:3 в полза на европейката.

източник: Gulliver/Getty Images

28-годишната китайка влезе чудесно в първия си полуфинал от Големия шлем, който се явяваше и мач номер 200 за нея като професионалист.

Пън по нищо не отстъпваше на далеч по-именитата си съперничка и в края на първия сет започна инфарктна размяна на пробиви. Азиатката първа проби за 4:3, но Возняцки изравни веднага. Датчанката на свой ред спечели подаването на противника и получи шанс да сервира за мача, ала тогава Пън й даде само една точка.

В тайбрека обаче Возняцки имаше смазващо преимуещество и разби опонентката си със 7:1.

източник: Gulliver/Getty Images

Във втория сет поставената под номер 10 в схемата тръгна доста отпуснато и Шуай Пън дръпна с пробив за 2:0. Каролине веднага го върна и на свой ред проби първа възможност, за да поведе с 3:2, след което се зае да удържа преднината си.

При 4:3 Пън стана жертва на екстремните горещини в Ню Йорк и на корта бързо се появиха медицински лица. Китайката опита да стисне зъби и да продължи, преди да се разбере, че е получила слънчев удар, ала организмът й не успя да понесе на натоварването.

източник: Gulliver/Getty Images

източник: Gulliver/Getty Images

източник: Gulliver/Getty Images

източник: Gulliver/Getty Images