Световният номер 2 Новак Джокович победи Ернест Гулбис с 6:3, 6:3, 3:6, 6:3 и се класира за финала на Ролан Гарос, където ще се изправи срещу Рафаел Надал или Анди Мъри. Гулбис бе голямата изненада на турнира до момента, като отстрани последователно Роджър Федерер и Томаш Бердих, за да стигне до най-добрите 4, но днес бе спрян от летящия Джокович. Джокера се възползва от многото грешки на латвиеца в първите два сета, за да си осигури комфортна преднина след малко повече от час игра.

Ролите се размениха в третата част, когато Гулбис заигра много силно и намали изоставането си. Той обаче започна да изпитва болки в гърба и рано изостана с проби в четвъртия сет. 18-ят поставен успя да се върне в мача до 3:3, но след това Джокович отново проби и затвори мача спокойно на собствен сервис.

Новак Джокович

източник: БГНЕС

По този начин сърбинът се класира на 13-ия си финал на турнир от Големия шлем и се доближи само на един успех от две големи свои цели. При успех във финала Ноле ще постигне кариерен Голям шлем и ще си върне първото място в световната ранглиста, измествайки от там Рафаел Надал. Мъжкият финал на Ролан Гарос е в неделя. /БГНЕС

Новак Джокович

източник: БГНЕС