Симона Халеп се класира за третия кръг на Ролан Гарос след солидна победа в два сета (6-3; 6-4)над своята сънародничка Ирина Бегу. Мачът започна отлично за световната №2, която реализира ранен пробив и бързо натрупа аванс от 3-0, спечелвайки на нула два от геймовете. Двете си размениха по още един гейм, след което Бегу върна интригата като проби за 4-3. Халеп обаче запази самообладание и също отвърна с пробив, който се оказа решаващ за изхода от сета и шампионката в турнира за 2018 г. надделя с 6-3.

Вторият сет започна с гейм за Бегу, но Халеп си върна инициативата като записа пробив и поведе с 2-1. Бегу обаче отново обърна развоя на събитията като също записа пробив, а в хода на гейма преднината и достигна 4-3.

Халеп отново пое контрола върху срещата, като в следващите два гейма даде само точка на своята опонентка и реализира пробив, след който поведе с 5-4. В оказалия се последен, десети гейм в мача, Халеп допусна изравняване от 30-0, но след това беше безгрешна и приключи срещата с първия си мачбол.

В следващия кръг Халеп ще се изправи срещу Аманда Анисимова, която днес победи категорично Бернарда Пера с 6-2, 6-0.