Защитаващата титлата си Симона Халеп се класира за третия кръг на откритото първенство по тенис на Франция, след като победи с 6:4, 5:7, 6:3 полякинята Магда Линет. Следващата съперничка на шампионката в "Ролан Гарос" ще бъде излъчена от двубоя между Александра Крунич и Лесия Цуренко, които ще доиграят третия сет от мача си утре.

Румънката доминираше в началото на мача и оправдаваше очакванията за лесна победа, но във втория сет допусна твърде много грешки и позволи на нейната съперничка да се върне в двубоя. Халеп водеше с 5:3 след пробив, но Линет го върна при подаване на румънката за мача и взе оставащите три гейма за равенство.

Халеп тръгна добре и в третия сет, но отново сгреши в края. Тя бе пробита при нов сервис-гейм за мача, но този път възстанови бързо преднината си. Линет спечели само една точка на собствено подаване в деветия гейм и румънката спечели осмия си пробив в двубоя.

Шампионатът във Франция ще продължи без представителки на домакините в третия кръг за първи път от 1986-а година насам, след като Каролин Гарсия загуби с 6:1, 4:6, 4:6 срещу руската квалификантка Ана Блинкова.

Поставената под номер 24 французийка водеше с пробив във втория сет, но пропиля преднината си с двойна грешка и в крайна сметка загуби мача. Така представителките на домакините ще отсъстват от третия кръг за втори път в историята след 1981-а и 1986-а година.