Миналогодишната финалистка от Откритото първенство на Австралия Винъс Уилямс изхвърча още в първия кръг в тазгодишното издание на турнира. Тя загуби на старта от Белинда Бенчич след 3:6 5:7.

Американката влезе като фаворит в срещата, след като статистиката сочеше 4:0 победи за нея в общия баланс срещу тази съперничка. В крайна сметка Бенчич успя да поднесе изненадата и да я изхвърли от турнира. 

За Уилямс това бе 77-ото участие в турнир от Големия шлем. 

За американката това бе 77-о участие на турнир от Големия шлем, като до този момент тя водеше с 4-0 победи в общия баланс срещу тази съперничка.

Уилямс си разменяха геймове до 3:3. Бившата номер 1 обаче допусна тотален срив в играта си в седмата част, когато изостана с 0:40 и съответно бе прбита - 3:4.

Бенчич затвърди пробива си, въпреки че Уилямс достигна до 4 точки за брейк при подаването на съперничката си. Американката предаде гейма отново, както и сета.

Вторият сет се разви доста странно като до 2:2 никоя от двете не бе взела подаването си. Швейцарката обаче успя да сложи край на серията за 3:2. След това Уилямс стори същото. В осмия гейм Бенчич за малко да сложи край на спора, след като стигна до 40:15, но пропусна двата скрити мачбол.

Американката трябваше да сервира, за да остане в мача и все пак достигна до 4:5, но силите и не стигнаха за нов пробив и тя предаде мача.