Винъс Уилямс отхвърли възможността да прекрати кариерата си и дори заяви, че очаква с нетърпение Олимпийските игри през 2020-а в Токио. 37-годишната тенисистка направи силен сезон в отсъствието на нейната сестра Серина и се изкачи не пето място в ранглистата за жени, след като загуби финалите в Мелбърн, Уимбълдън и шампионата на УТА.

Уилямс е носител на седем трофея от Големия шлем и има пет олимпиади зад гърба си, първата от които през 2000-та година. Тя има три златни медала на двойки със Серина и един на сингъл.

"Нямам намерение да спирам скоро. Токио 2020 вече е на хоризонта и това изглежда нереално. Ще опитам да се задържа на корта и за тази олимпиада", заяви тя в интервю за списание Entrepreneur.

Сезон 2017 беляза завръщането на легендите. 35-годишната Серина Уилямс спечели откритото първенство на Австралия и се оттегли поради бременност, 31-годишният испанец Рафаел Надал вдигна шест трофея и оглави ранглистата за мъже, а 35-годишният щвейцарец Роджър Федерер завърши със седем титли и второ място в класацията на АТП. Двамата разделиха и трофеите от Големия шлем.

Сестрите Уилямс ще играят и през следващия сезон, след като Серина се завърне от майчинство./БТА