Световният номер три Роджър Федерер може да пропусне следващия турнир от Големия шлем Ролан Гарос. Според медиите от родната му Швейцария, проблемите в гърба ще му попречат да участва на надпреварата в Париж. 

Все още няма потвърждение от лагера на тенисиста за това, но очакванията да не е на линия са огромни. Турнирът във френската столица започва тази неделя и ще продължи две седмици. 

Федерер отказа участие в Мадрид в началото на месеца заради болките в гърба, а после участва в Рим, където отпадна рано-рано заради същия проблем. Надеждите са да се почувства по-добре до уикенда и да играе в Париж. 

Ако бившият номер едно не участва на Ролан Гарос, това ще е исторически пропуск за него. Той има 65 поредни участия на турнири от Големия шлем, което е рекорд в съвременната история на тениса. 

Федерер общо 67 пъти е бил част от четирите най-силни турнира, като само Фабрис Санторо има повече - 70. Ако не участва на Ролан Гарос, швейцарецът ще трябва да продължи кариерата си и догодина, за да бие рекорда на французина.