Краля на тревата Роджър Федерер бе детрониран на Уимбълдън! Кевин Андерсън е името на тенисиста, който успя да стори това, което малцина са правили - да победи Маестрото на "Ол Инглънд Клъб". Начинът, по който южноафриканецът го направи също бе невероятен - пълен обрат от 0:2 до 3:2 сета, включително спасен мачбол в третия сет и 13:11 в решителния пети. Крайният резултат в двубоя, продължил 4 часа и 14 минути, е 2:6, 6:7(5), 7:5, 6:4, 13:11 в полза на Андерсън.

Вяра в собствените сили, игра за всяка точка и много качествен първи сервис бяха в основата на най-голямата победа в кариерата на южноафриканеца.

В похода си към титла №9 от Уимбълдън Федерер бе преодолял досегашните си съперници без да загуби сет, а началото на днешния мач даваше сигнали за нова лесна победа - два пробива и 6:2 само за 26 минути игра.

Андерсън реализира първия си пробив в началото на втората част, но швейцарецът успя да го върне, а след това да спечели и решителния тайбрек.

В третия сет двамата печелеха сервис геймовете си, а при 5:4 и сервис на Андерсън Маестрото стигна до мачбол. Съперникът му обаче го отрази и на свой ред след това проби, което му донесе спечелване на сета.

Това сякаш вдъхна нови сили на поставения под №8, който проби в седмия гейм на четвъртия сет и така вкара мача в решителна пета част.

В него двамата бяха истински машини от сервис като все пак световният №2 печелеше малко по-лесно своие подавания. До 11:11 обаче единственият брейкбол за сета бе дошъл при 4:3 за Федерер.

В 23-ия гейм на сета обаче Маестрото започна с грешка от бекхенд, а след това направи и едва първата си двойна грешка в мача, с която даде брейкбол на съперника. Андерсън се възползва от него, а след това бе перфектен, сервирайки за спечелване на мача.

На полуфинал Андерсън очаква победителя от мача между Милош Раонич и Джон Иснър в голям шанс за един от тримата да стигна до финала.