Изненадите на Уимбълдън сякаш нямат край. Световният номер едно Рафаел Надал изхвърча от надпреварата на осминафиналите, след като беше отстранен от 142-ия в света Ник Киргиос. 

19-годишният австралиец изненада испанеца с 3:1 сета (7:6, 5:7, 7:6, 6:3). Така младокът си осигури среща на четвъртфиналите с канадеца Милош Раонич, а двубоят ще е в сряда. 

Изненадващо или не, първият сет премина под доминацията на младока. Той сервираше перфектно и даде само четири точки на фаворита при свое подаване. От своя страна имаше няколко брейкбола, които обаче Надал с майсторство спаси. 

Така се стигна до тайбрек. В него австралиецът започна силно и поведе с 4:0. Испанецът върна няколко точки, но в крайна сметка успехът беше на сметката на 19-годишния Киргиос със 7:5 и той поведе с 1:0. 

Във втората част отново изглеждаше, че сервиращите ще вземат всичките си подавания и пак ще се решава всичко след тайбрек. Но точно в последния момент Надал проби за 7:5 и изравни резултата за 1:1 сета. 

Този пробив обаче не се повтори в третия сет. Така се размениха поредните бомби в него от сервис и отново всичко трябваше да се реши в тайбрек. И в този дълъг гейм се повтори развръзката от първия, макар и при по-различен сценарий, но в крайна сметка Киргиос спечели със 7:5 и поведе с 2:1 сета. 

В решителния четвърти сет австралиецът стигна до първия си проби в мача, той се оказа и последен в него, което позволи на младока да вземе сета с 6:3 и да затвори мача при 3:1 в своя полза и да стигне до невероятния за него четвъртфинал. 

Надал пък продължи да отпада от съперници извън Топ 100 на Уимбълдън в последните години. През 2012 г. отпадна в първия кръг от 101-ия в света Лукас Росол, а миналата година от 135-ия Стив Дарси.