Нежната половинка на българската звезда Григор Димитров - Мария Шарапова - вече се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия. Това стана след лесна победа в четвъртия кръг на надпреварата над китайката Шуай Пън. 

Рускинята нямаше абсолютно никакви проблеми в тази среща и даде на съперничката си общо само три гейма. Те бяха в първия сет, а иначе Маша взе лесно мача с 6:3, 6:0 и е сред последните осем в турнира. 

Като цяло, в нито един момент приятелката на Гришо нямаше затруднения с опонентката си. Тя доминираше играта на корта, а във втората част просто не остави шансове на китайката, за да затвори изключително лесно този мач, за разлика от някои от предишните ѝ тук. 

На четвъртфиналите обаче задачата на поставената под номер две в схемата рускиня е доста по-тежка. Тя ще играе срещу секссимвола Южени Бушар. Канадката се справи доста по-трудно в сравнение с Маша на този етап от турнира. 

Тя елиминира румънката Ирина-Камелия Бегу с 2:1 сета. Бушар взе лесно първата част с 6:1, но после допусна изравняване след 7:5 в полза на Бегу. В решителната трета част обаче поставената под номер 7 в схемата канадка спечели с 6:2 и ще спори с Шарапова за място в Топ 4. 

На четвъртфиналите се класира още една рускиня. Това е Екатерина Макарова, която изхвърли германката Юлия Гьоргес. Десетата поставена нямаше също особени трудности и победи с 6:3, 6:2.