Огромни трудности и 2 спасени мачбола съпътстваха Мария Шарапова в мача ѝ от втори кръг на Аустрелиън Оупън срещу Александра Панова, който в крайна сметка все пак завърши с успех за приятелката на Григор Димитров – 6:1, 4:6, 7:5 след повече от 2 часа и половина на корта.

В тях играта на Шарапова вървеше само в първия сет. Огромната ѝ воля за победа обаче в крайна сметка донесе инфарктния успех и място в следващия етап.

В първия сет Шарапова доминираше по корта и след 26 минути вече водеше с 6:1. Ситуацията обаче се промени коренно през втората част, в която 150-ата в света поведе с 5:2 след два пробива. Маша върна единия, но за повече нямаше сили и след 6:4 Панова изравни резултата.

В решителния трети сет драмата беше пълна за Шарапова, която изглеждаше много близо до отпадането при 1:4 с два пробива в полза на съперничката си.

Единият бе моментално върнат, но при 5:4 Панова сервираше за победата. Тя достигна и до два мачбол,а но страхотни отигравания на Шарапова в ключовите моменти ѝ позволиха да върне и този пробив, а след това нищо не успя да я спре – 7:5 и победа.

„Радвам се, че оцелях. Бях близо до поражението, радвам се, че спечелих по такъв начин. Тя показа великолепна игра. Нямаше какво да губи, игра свободно, сервисите ѝ също бяха много добри“, заяви на корта Шарапова.

„Не ми се иска да прекарвам по 2 часа и половина на корта, но понякога се налага да се справиш и в ситуацията, в която не играеш добре“, допълни рускинята.