Бих играла смесени двойки само с Джон Макенроу, реши да шокира с отговора си Мария Шарапова след поредния въпрос по темата за евентуален дует на корта с приятеля ѝ Григор Димитров, пише tenniskafe.com .

Този път питането дойде от американски журналист на пресконференция преди старта на US Open. Рускинята, която за последно игра на смесени двойки преди 10 години, явно доста се забавлява с темата. "Бих играла с Григор, но никога в Големия шлем", гласеше последното ѝ шеговито изказване (все пак опцията за официални двубои на смесени двойки съществува само в турнирите от Шлема - б. р.). "Да, веднага, готово!", отговори на същия въпрос пък в едно от интервютата си Димитров.

Този път Шарапова реши да вкара и "лудата глава" Джон Макенроу в любимата тема на журналистите за смесените двойки. "Можете ли да го върнете на корта, за да играе с мен? - шеговито се поинтересува Мария. - Не съм сигурна дали той ще е съгласен, но мисля, че ще се справим добре като партньори. Джон ще изкара на преден план "лудата ми страна". Не знам как изглежда тя, може да стана страшно...

Относно US Open, вече с по-сериозен тон, рускинята коментира: "Чувствам, че всички детайли от играта ми трябва да заработят, сега е моментът. Добре подготвена съм и нямам търпение да изляза на корта."