Шампионката от Откритото първенство на САЩ по тенис Бианка Андрееску (Канада) отказа участие на турнира в Оуклънд заради контузия на коляното.

19-годишната Андрееску трябваше да бъде поставена под номер 1 в надпреварата от 6 до 12 януари, която е подготвителна за Откритото първенство на Австралия, което стартира на 20 януари.

Канадската тийнейджърка все още не е напълно готова след травмата, която я принуди да се откаже във втория мач от груповата фаза на финалния турнир на УТА в китайския град Шънчжън в края на октомври.

"Обсъдихме нещата с моя екип и трябваше да взема това решение, защото това е най-доброто за коляното ми в този момент. Имам страхотни спомени от Оуклънд и се надявам, че ще мога да играя през 2021 година", коментира тенисистката, която е пета в световната ранглиста.

Андрееску премина през квалификациите на последното издание на надпреварата и стигна до финала, загубен от германката Юлия Гьоргес.

В последствие започна и възхода на канадката, която спечели първата титла в кариерата си в Индиън Уелс, а след това триумфира в Торонто и на Откритото първенство на САЩ, за да се утвърди в топ 10 на класацията на УТА./БТА