Марион Бартоли е едно доста познато име в световния женски тенис. Французойката не само стигна до № 7 в света, но и може да се похвали с титла от Големия шлем. Френската тенисистка триумфира на Уимбълдън през 2013 година и определено остави името си в историята.

Сега Бартоли направи доста интересно изказване, като засегна темата за разпределението на парите в световния тенис. Тя открито нападна играещите двойки и призова отговорните фактори към смяна на цялостната система.

„Не съм съгласна с парите, които се получават в тениса. Според мен средствата не се разпределят правилно. Смятам, че хората, които играят двойки определено заслужават по-малко финансови приходи. Играта на сингъл е много по-трудна и изисква страшно много усилия. Парите, които отиват за двойковите турнири, спокойно могат да бъдат дадени на тенисистите, които играят квалификации и дават всичко от себе си, за да попаднат в основната схема на всеки един турнир. Съгласна съм да се провеждат и състезания при двойките, но според мен двойки може да има само на олимпиада или турнир от Шлема. Животът на всеки един тенисист, който играе на сингъл е много по-труден. Ти си сам на корта, пътуваш всяка седмица, играеш мач след мач, нещата трябва да се променят. Мъжете и жените, които посвещават цялата си кариера, за да станат големи спортисти заслужават повече. Призовавам да не се отделят толкова финанси за двойките, а да се помисли как да се помогне на по-ниско ранкираните състезатели и всички хора, които играят квалификации всяка седмица или пък се мъчат по чаланджърите“, коментира Бартоли.

 

Автор: Делян Калинков