Хуан Мартин дел Потро преживя много през последните години. Аржентинецът претърпя 3 операции на коляното, а  шампионът от  US Open 2009 определено е един от тенисистите, които нямаха никакъв късмет в последно време. Дел Потро, който безспорно е един от най-добрите в тура,  ако е здрав и напълно готов за игра, даде голяма надежда на своите фенове за завръщането си на корта.    

32-годишният тенисист обяви, кога най-вероятно отново ще започне да участва в турнири и сподели, че се надява  да се наслаждава на тениса.

„Наистина се борих много през последните няколко години и преживях доста неща. За мен най-важното е, че не се отказах въпреки болката и всички операции, които се наложи да претърпя. Мисля, че това, което ми се случва може да бъде пример за младите спортисти, защото никога не бива да се предаваш. Аз обичам предизвикателствата в живота  и не бих могъл да се справя без подкрепата на най-близките ми хора. Считам, че всичко лошо вече е зад гърба ми, и ако всичко е нормално, би трябвало от 2022 година отново да започна да участвам  в турнири. За мен това наистина ще бъде незабравимо изживяване, да играя отново след толкова дълго отсъствие. Амбицията ми е просто да опитам да се наслаждавам на тениса, който ми липсваше толкова време, и защо не отново да опитам да се меря с най-добрите, така, както бе преди“, завърши бившият световен №3