Серина Уилямс призна, че по-голямата й сестра Винъс е най-трудната съперничка, срещу която се е изправяла в своята кариера в професионалния тенис. Двете американки ще играят на финала на Откритото първенство на Австралия, като Винъс има 11 победи срещу Серина в общо 26 срещи помежду им.

"Тя е най-трудната ми съперничка. Никой не ме е бил, както го е правила Винъс. Важното е, че ние ще спечелим във всеки случай. Наистина се чувствам горда заради Винъс. Тя е истинско вдъхновение. Моята голяма сестра. Тя е моят свят и моят живот. Означава всичко за мен. Щастлива съм заради нея. Този финал е една мечта и за двете", заяви Серина Уилямс.

Тя е спечелила 22 титли от "Големия шлем". Сестрите ще играят за девети път на финал в турнирите от "Големия шлем", като за последно двете се срещнаха в мач за титлата на "Уимбълдън" през 2009 година. "Всеки има своите моменти на слава. Може би и моят момент дойде. Искам да продължа по този начин. Няма какво друго да правя, освен да продължа. Загубих сет днес и не бях щастлива заради това. На финала ще бъде много хубаво. Мачовете като финалния са едно предизвикателство и аз съм готова за него. Заради това съм тук", каза Винъс Уилямс, която има седем титли от "Големия шлем"./БТА