Броени дни остават до рестарта на тенис сезона при жените. Всичко ще започне отново на 3-и август, с което официално още един спорт ще се завърне след пандемията. 23-кратната шампионка от „големия шлем“ Серина Уилямс също скоро ще се завърне на корта. Американката е заявила участие на надпреварата в Кентъки, която стартира на 10-и август. 
 
Съвсем логично мачовете на по-малката от сестрите Уилямс винаги се играят на централния корт, но тя призна, че понякога това й носи допълнително напрежение. 
 
„Остават само няколко дни, докато тенисът стартира отново, щастлива съм. Толкова месеци без официални състезания е мъчително за всеки спортист. Готова съм за игра и очаквам пак винаги да съм на централния корт. Искам да кажа, че да играеш всеки път на централния корт не е най-доброто. 
 
Много пъти съм разговаряла с организаторите на различните турнири, но никой не желае да ме чуе. Другите жени също тренират усърдно, искат да бъдат най-добрите, но моите мачове редовно са на централния корт.  Всички ми казват, ти заслужаваш това, но мисля, че и останалите го заслужават. Все пак готови сме отново за официални мачове и се надявам, че ни чакат хубави моменти“, каза Уилямс.