Серина Уилямс трябва да „промени стратегията си“ и „да се изправи срещу реалността“, след като не успя да спечели титла от Големия шлем след завръщането си в тениса, заяви треньорът и Патрик Муратоглу.

23-кратната шампионка от шлема, вече е на 38 години и загуби четири големи финала, откакто роди дъщеричката си през септември 2017 година.

Уилямс отпадна в третия кръг на Australian open тази година.

„Трябва да приемем фактите. Може би да погледнем през различен ъгъл, стратегия и цели, за да може да променим това“, каза Муратоглу пред BBC.

“Тя се чувства положеително и отрицателно, но е убедена, че може да го направи в противен случай Серина нямаше да е на тенис корта“, добави още той.

„Вярва, че ще го направи, както и аз. Тя не е толкова далеч, но трябва да променим някои неща“, каза французинът.

Серина Уилямс и Патрик Муратоглу започнаха съвместната си работа през 2012 година и спечелиха 10 титли от Големия шлем заедно.

През януари американката спечели първата си титла от три години след раждането. Това се случи на Оукланд класик. По този начин титлите и от WTA станаха 73, но Муратоглу заяви, че представянето и в Мелбърн е „разочароващо“.

„Изобщо не очаквахме да загуби толкова рано или изобщо да бъде победена“, заяви той.

„Серина има всичко, за да се пенсионира – 23 титли от Големия шлем. Но реши да се завърне, да положи всички усилия, за да се върне в играта. Целта и е да спечели отново турнир от Големия шлем и да подобри рекорда за всички времена“, каза Муратоглу.

„Трудно е да кажа колко шанс има, за да се случи това. Не знам колко дълго ще може да играе, но това, че е в състояние да стигне до четири финала от Големия шлем, говори много за нейното ниво, а тя не е толкова далеч“, добави още французинът.

„Нивото на Серина е достатъчно добро, но ние трябва да разберем какво се случва и защо тя не е в състояние да спечели нова титла. Има огромна разлика между достигането на финал и победата“, завърши Муратоглу.