Поредната голяма сензация на Уимбълдън 2018! Скритият фаворит при мъжете Марин Чилич отпадна още във втори кръг след невероятна загуба с обрат в пет сета от аржентинеца Гуидо Пея - 6:3, 6:1, 4:6, 6:7(3), 5:7.

Хърватинът се намираше във великолепна форма като преди Уимбълдън спечели турнира в Куинс, а и фактът, че бе финалист от миналата година в "Ол Инглънд Клъб", го правеше скритият фаворит на специалистите.

Поражението бе още по-сензационно предвид факта, че мачът днес започна от резултат 2:0 сета за Чилич. Това бе така, защото мачът всъщност трябваше да се изиграе в сряда, но дъждът спря двубоя в средата на третия сет.

До този момент Чилич категорично надиграваше съперника си като в първите два сета направи четири пробива и не допусна нито един. Единственият брейк за Пея дойде в последния изигран гейм в сряда за 4:3. Още тогава Чилич настояваше мачът да се доиграе и явно е имало защо.

В четвъртък Пея започна да играе много по-агресивно и качествено, а в същото време Чилич бъркаше изключително много.  Въпросният пробив от сряда бе достатъчен за успеха на Пея в него. В четвъртия сет двамата си размениха по два пробива, а в тайбрека аржентинецът бе по-добър от двамата. Тестът за световния №82 в решителната част дойде в петия гейм, в който той отрази три брейкбола.

При 5:4 за Пея, Чилич сервираше за оставане в мача и с два великолепни първи сервиса отрази два мачбола. Опасността обаче бе заличена само временно. При 5:6 хърватинът отново имаше огромни проблеми, отрази още един мачбол, но при четвъртия Пея вдигна триумфално ръце след една от най-големите победи в кариерата си, с която за първи път стигна до трети кръг на турнир от Големия шлем.

В следващия етап негов съперник ще бъде американецът Макензи Макдоналд.

Чилич пък е поредното голямо име, което отпада от Уимбълдън след Григор Димитров, Доминик Тийм, Давид Гофен, Стан Вавринка и Борна Чорич.