Александър Зверев стигна до втория кръг на Ролан Гарос, макар и след доста повече време на корта, отколкото би искал.

Зверев се нуждаеше от пет сета и четири часа и осем минути, за да победи австралиеца Джон Милман след 7:6(4), 3:6, 6:2, 6:7(5), 6:3 в най-дългия мач от началото на турнира.

"Точно така очаквах. Очаквах много дълъг мач. Очаквах да бъде много труден мач. Джон играе невероятно в Големия шлем, винаги е играел така. Той е много, много здрав. Знаех, че ще е трудно и просто съм щастлива, че преминах напред", заяви Зверев.

Зверев изигра три трисетови мача през миналата седмица по пътя към титлата в Женева, така че умората със сигурност ще бъде фактор и в следващите му мачове.

Преди година именно в Париж Зверев за първи път достигна до четвъртфинал на турнир от Големия шлем, но изигра три петсетови мача, които повлияха на състоянието му за четвъртфинала срещу Доминик Тийм.

Милман вкара двубоя в пети сет след драматичен тайбрек в четвъртия, но в решителната част Зверев даде само четири точки на съперника на собствен сервис, а пробивът му за 4:3 се оказа решителен.

В следващия кръг германецът трябва да има по-лесна задача. Негов съперник е шведът Микаел Имер, който мина през квалификациите, а в дебюта си в основна схема на турнир от Големия шлем, победи словака Блаж Рола с 6:0, 6:3, 7:6(5).