Каспер Рууд до момента се наслаждава на страхотен "Ролан Гарос". Норвежецът вече е част от четвъртфиналистите на турнира, като сега му предстои среща срещу световния номер 1 Новак Джокович. Това ще бъде повторение на финала от миналогодишното издание на надпреварата, когато сърбинът успя да се наложи над своя опонент, но Рууд е твърдо решен да вземе  реванш и да се бори за победата. 
 
„Смятам, че дотук всичко ми се получава много добре. Успях да запиша някои доста добри победи, които ми дават самочувствие преди мача с Новак.  Виждаме, че той за пореден път в кариерата си се измъква от много трудни ситуации, които на пръв поглед са безнадеждни. Други на негово място просто биха се отказали и вече щяха да са приключили с участието си на Ролан Гарос, но Джокович е различен. 
 
Напълно наясно съм какво да очаквам, но мисля, че подобрих значително играта си и имам своите оръжия, с които да се опитам да достигна до крайната победа. Пределно мотивиран съм, нямам търпение да изляза на корта и считам, че зрителите ще се насладят на страхотен мач“, каза Рууд.