Три големи групи стоят в основата на манипулирането на професионални тенис мачове. Това става ясно от разследването на BBC, разкрило огромни манипулации в света на тениса.

"Документите разкриват за първи път как разследването идентифицира три групировки, правещи стотици хиляди паундове, залагайки на съмнителни мачове", разказва репортерът на BBC Саймън Кокс. "Първата, базирана в Русия, е залагала на пет подозрителни мача и е направила над 250 хиляди паунда печалба. В документа, който ни бе даден, бетинг следователят Марк Филипс пише: "Няма съмнение в мен, че тези печалби са в резултат на вътрешна информация, най-малкото от руски тенисисти."

BBC разкри още шокиращи подробности за тенис скандала с уговорени мачове

"Има втора сицилианска група, която е залагала на 12 съмнителни мача и  е направила над 650 хиляди паунда печалба. Анализът на Марк Филипс показва, че залаганията на някои от мачовете е пълен фарс и е очевидно на всеки с някакъв опит в залаганията, че резултатът почти сигурно е бил предварително ясен."

"Третата групировка бе в Северна Италия и е залагаа на 21 подозрителни мачове, носещи над 650 хиляди паунда печалба. Изводът на Марк Филипс за тази групировка бе взривоопасен. Той написа, че начинът, по който комарджиите залагат на тези мачове "ясно показва, че и двамата играчи в мача са свързани с конспирацията."