Анастасия Павлюченкова е тествана положително за коронавирус и е изолирана преди предстоящия първи турнир от Големия шлем за годината в Мелбърн. 30-годишната тенисистка, която стигна четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън през 2017, 2019 и 2020, ще има сериозни проблеми с подготовката си преди началото на надпреварата на „Мелбърн Парк“.

Рускинята сама разкри, че е дала положителен тест за вируса и в момента се карантинира след пристигането си в Австралия във вторник.

„Бях напълно ваксинирана и се подготвях за старта на сезона в Дубай. Но живеем в много трудни и непредсказуеми времена. В момента съм в пълна изолация, в специален хотел и следвам всички протоколи под наблюдението на лекарите. Сега е важно да се грижите за себе си и за здравето на другите. Ще се върна на корта, когато е безопасно за всички“, написа тя в Туитър.

Павлюченкова, която загуби в първия си финал на турнирите от Шлема от Барбора Крейчикова на Ролан Гарос през юни, сега е под въпрос за Шлема в Мелбърн, който стартира на 17 януари. Рускинята в момента се намира на 11-а позиция в световната ранглиста при дамите и е считана за една от водещите претендентки за титлата в Австралия.