Андрей Рубльов се класира за 1/4-финалите на Ролан Гарос след като осъществи обрат срешу Мартон Фучович и постигна победа в четири сета (6-7; 7-5; 6-4; 7-6). Фучович започна мача с ранен пробив и поведе с 2-0, след което увеличи преднината си на 3-1. Рубльов също успя да пробие и изравни резултата, но унгарецът веднага върна жеста и поведе с 5-3.

Рубльов обаче показа класата си като осъществи невероятен обрат, спечелвайки три поредни гейма на нула. Фучович успя да прекъсне серията на руснака и да доведе нещата до тайбрек. Там унгарецът осъществи решаващ пробив при 3-3, като реализира три поредни точки и приключи сета в своя полза след 7-4.

Вторият сет започна вихрено за Фучович, който спечели четири от първите пет гейма, като след това двамата опоненти си размениха по още един гейм, за да достигне резултатът до 5-2 в полза на унгареца. Рубльов записа гейм на нула, като това се оказа едва началото на страхотен пробив, в който руснакът спечели цели пет поредни гейма и успя да измъкне втория сет от ръцете на своя опонент.

Подобно на предходните два сета, третият също започна с превъзходство на Фучович, който успя да поведе с 3-1. Рубльов обаче стигна до нов пробив, след който осъществи пълен обрат и поведе с 4-3. Фучович изравни резултата, но втората ракета на Русия проби отново и така спечели сета с 6-4, поемайки контрола върху срещата.

Четвъртият сет бе най-оспорваният в срещата, като Фучович на цели шест пъти повеждаше в геймовете, но Рубльов неизменно успяваше да изравни. Така се стигна до тайбрек, в който руснакът записа ранен пробив и поведе с 3-0, след което задържа преднината си и спечели тайбрека със 7-3, а заедно с него и мача.

Така на 1/4-финалите ще видим повторение на финала на турнира в Хамбург, който противопостави Рубльов и Стефанос Циципас.