Откритото първенство на Франция по тенис може да бъде изместено извън Париж заради инфраструктурни проблеми, съобщи директорът на турнира от Големия шлем Жилбер Исер.

Организаторите от години планират разширяването на комплекса "Ролан Гарос", който е разположен в западната част на френската столица.

Проектът, който включва увеличаване на капацитета на централния корт и изграждане на подвижен покрив, обаче е спрян заради съпротива от страна на местната общественост и на природозащитници.

"В последните 10 години другите три турнира от Големия шлем отбелязаха сериозен прогрес, най-вече в подобряване и разширяване на инфраструктурата. Ние обаче не сме мръднали", заяви Исер.

"Вариантите са два - да получим разрешение за реализиране на плановете ни в Париж или да се преместим на друго място", допълни той.

Организаторите на "Ролан Гарос" вече обмислят няколко варианта, като за най-подходящ на този етап се счита терен в парижко предградие на 15 километра от столицата.

"Имаме четири много сериозни възможности. Ще бъде изключително тежко, ако се наложи да напуснем Париж, но със сигурност трябва да помислим и за подобен вариант", каза Исер.

Откритото първенство на Франция през тази година ще се състои от 24 май до 6 юни.