Испанската тенисистка Гарбине Мугуруса сподели как се е чувствала след знаменитата си победа на Откритото първенство на Франция през 2016 г. Тогава тя за първи път спечели турнир от Големия шлем, а година по-късно вдигна трофея и на Уимбълдън.
"Победа на Ролан Гарос за испанците се явява мечта, тъй като ние обикновено играем на клей. Всички тенисисти се стремят да спечелят този турнир. Треньорите казват: Представи си как печелиш мачбол на Ролан Гарос. Затова аз винаги си мечтаех за такъв успех. Считам, че там проведох най-добрия мач в живота си, побеждавайки Серина Уилямс. 
 
След края на турнира имах много задължения, свързани с взаимодействието с медиите. За две седмици след турнира изразходвах всичката си енергия. Би трябвало след такова нещо да се веселиш и празнуваш, но в моя случай не беше така. Да, по-късно празнувахме, но не и веднага след победата. Изпитвах странни емоции. Мина известно време, за да осъзная този успех. 
 
Дори когато се върнах на корта, продължавах да си мисля: Уау! Аз съм победителка в турнир от шлема. Да се проумее това и да се приеме, не е лесно. После всичко се промени. Да, израснах като тенисистка. Победата дава увереност в силите ти. След това мислиш, че наистина можеш да го направиш отново", заяви Мугурса, цитирана от Tennis World USA. /БГНЕС