Като партньор на Ролан Гарос от 35 години, Peugeot е зад кулисите на този престижен турнир, който се провежда в Париж от 26 май до 9 юни 2019 г.

От 26 май до 9 юни екип от 11 посланици на Peugeot ще бъде на турнира Ролан Гарос:
- Александър Зверев (Германия - № 5 на ATP), Хуан Мартин дел Потро (Аржентина - № 9), Диего Шварцман (Аржентина - № 20), Лука Пуй (Франция - № 25),  Фернандо Вердаско (Испания - № 26), Пабло Кареньо Буста (Испания - № 56), Робин Хаасе (Холандия - № 67), Леонардо Майер (Аржентина - № 68) при индивидуалните състезатели, както и Джейми Мъри (Великобритания), Роберт Фара (Колумбия) и Хуан Себастиан Кабал (Колумбия) при двойките. Роберт Фара и Хуан Себастиан Кабал току-що спечелиха Мастърс 1000 при двойките в Рим. Те се нареждат на десето място в света.

Нова международна комуникационна кампания

Peugeot лансира нова комуникационна кампания за Ролан Гарос, подчертаваща стратегията за електрификация на марката. Въплъщавайки начина на живот на новото поколение, водено от Александър Зверев, Лука Пуй и Пабло Кареньо Буста, тази кампания показва новия Peugeot e-208 и стратегията на Peugeot в новата автомобилна ера по време на енергийния преход.

Кампанията е достъпна във Facebook, Twitter и Youtube - #UNBORINGTHEFUTURE

Peugeot - премиум партньор и официален автомобил на турнира

Пежо

източник: Пежо

С автопарк от 226 автомобила, съставен предимно от новия Peugeot 508 във версии седан и SW, Peugeot 5008 и Peugeot Traveller, Peugeot ще осигури официалния транспорт на играчите, важните гости, журналистите и публиката през тези две седмици.

Новият Peugeot 508 SW ще бъде в центъра на програмата Road To Roland-Garros, уеб сериал от няколко епизода, подновен за изданието през 2019 г. 7 посланика на марката ще участват: Александър Зверев, Хуан Мартин дел Потро, Лука Пуй, Диего Шварцман, Пабло Кареньо Буста, Фернандо Вердаско и Робин Хаасе. Те ще отговарят на забавните и странни въпроси, които ще бъдат задавани от глас зад кадър или от актьора Гийом Долман по време на пътуването им до 

Ролан Гарос - целта е да се разкрие истинската им личност.

Тази година на Ролан Гарос Марката ще покаже новия Peugeot e-208 в син цвят Vertigo. И тъй като енергийният преход е истинска възможност, новият Peugeot 208 ще се предлага още от момента на своето лансиране в електрическа, бензинова и дизелова версия. Това ново поколение на Peugeot 208 е несъмнена част от стратегията на Peugeot за препозициониране към луксозния клас автомобили и това се потвърждава от неговия елегантен дизайн, вдъхновяваща младост и енергия. Иновативен в своя отличителен стил, новият Peugeot 208 съдържа и ново поколение на Peugeot i-Cockpit® с високо разположен, комбиниран инструментален 3D панел и редица системи в помощ на водача от по-високите сегменти.

Концептуалният 508 Peugeot Sport Engineered също ще бъде изложен по време на турнира. Поверен на експертния опит на инженерите на Peugeot Sport, 508 Peugeot Sport Engineered Concept е базиран на изцяло новия седан Peugeot 508 Hybrid. Този концептуален автомобил с високи показатели и ниски емисии осигурява изключителна динамика, безпрецедентна за Peugeot, с елегантен и атлетичен стил. С него Peugeot доказва, че електрическото задвижване може да е и синоним на истинско удоволствие, че електричеството е източникът на интелигентната нео-динамика, която съчетава интензивност и икономичност.

Нови съоръжения в сърцето на Ролан Гарос

За изданието през 2019 година легендарният корт Филип Шатрие ще има нова зона с 15 000 седящи места, за да осигури по-голям комфорт и видимост на публиката. Играчите ще имат нови зони под местата за зрителите. През 2020 г. кортът Филип Шатрие ще има прибиращ се покрив, който ще позволява да се играят мачове при дъжд.
Тенис кортът Симон Матио също ще бъде пуснат в експлоатация по време на Ролан Гарос 2019.