Един от добрите френски тенисисти Ришар Гаске изрази своето мнение относно провеждането на US Open. Преди няколко дни стана ясно, че тенисът ще се завърне през август, а откритото първенство на Сащ също ще се проведе по план, но без зрители. 

Гаске обаче има сериозни резерви към нормалното провеждане на надпреварата, като допълни, че всички трябва да получат шанс да стигнат до това голямо събитие. 

"Радвам се, че тенисът се завръща, безспорно това е добра новина. Притеснява ме обаче провеждането на US Open и не одобрявам условията, които се поставят на тенисистите. Смятам, че всички трябва да получат равен шанс да играят в Ню Йорк, а организаторите на турнира не предвиждат квалификации за основната схема. Не мисля, че това е честно, защото по този начин много хора ще бъдат ощетени. Загрижен съм и се надявам, че нещата ще се променят. Или всички ще играем на US Open, или по-добре изобщо турнирът да не се състои през тази година. Всеки един тенисист трябва да има шанс да се класира за този голям турнир, без значение дали си номер 300 в света, или номер 1. Аз нямам против да пътувам за Съединените Щати с по-малък екип от хора, това няма да е края на света. Мога да бъда само с треньора ми, или пък с моя треньор и съпругата ми. Не мисля, че тенисистите трябва да обръщат такова голямо внимание, с кого ще бъдат през целия турнир, говорим само за 2 седмици.  Не е нужно човек да води екип от 10 души със себе си например, двама или трима ще е напълно достатъчно“, каза 33-годишният французин.