Адриан Манарино поднесе първата голяма изненада при мъжете още във втория кръг на Australian Open. Французинът изигра един от най-добрите мачове в своята кариера и не остави никакви шансове на Хуберт Хуркач, надигравайки го с 6:4 6:2 6:3.

Двубоят стартира равностойно, с по един шанс за брейк от страна на двамата в самото начало, но до такъв не се стигна. Впоследствие французинът тотално контролираше развоя на частта от момента след пробива си за 4:3.

Манарино продължи да доминира над съперника си и във втория сет, а с играта си показа, че резултатът от предходната част никак не е случаен. Левичарят открадна още първия сервис гейм на Хуркач, а след това удържа на натиска на своя съперник, само за да може в края да реализира още един брейк, който бе достатъчен, за да удвои аванса си в сетовете.

Манарино излъчваше по-голяма увереност, като това си личеше в почти всяко разиграване, докато Хуркач така и не намери себе си. №69 в ранкинга отново регистрира два бързи пробива в третия сет и се поздрави с една от най-важните си победи, въпреки единия върнат пробив от полския тенисист.