Шокиращите резултати на тазгодишния Ролан Гарос продължиха и в шестия ден на турнира, след като третата поставена в женската схема Агнешка Радванска бе изхвърлена в трети кръг от хърватката Айла Томлянович след 4:6, 4:6.

В първите два кръга на турнира отпаднаха световната номер 1 и миналогодишна шампионка Серина Уилямс, както и втората в схемата На Ли. Това накара доста от анализаторите да определят Радванска като една от фаворитките за титлата, но днес и тя бе изненадана от не толкова известна съперничка.

Томлянович наскоро навърши 21 години и участва за първи път на Ролан Гарос, но го прави повече от впечатляващо. В първи кръг тя изхвърли шампионката от 2010 година Франческа Скиавоне, а днес се справи и с Радванска. 

Тя бе изключително стабилна в целия двубой, като допусна само един пробив, а от своя страна реализира три от четирите си възможности да пробие противничката си. Радванска също не игра на обичайното си ниво, като реализира едва 12 печеливши удара срещу 22 непредизвикани грешки. На осминафиналите 72-та в световната ранглиста ще срещне Тейлър Таунзънд или Карла Суарес Наваро. /БГНЕС