Позитивни новини за две от големите звезди на тениса Рафаел Надал и Хуан Мартин дел Потро. Двамата приключиха сезона си по-рано заради поредни проблеми с контузии, но сега по всичко изглежда ще са напълно готови за старта на сезона.

"Комуникирам с Рафа и той е напълно възстановен, след като приключи рано сезона си след Париж. Няма търпение да пристигне в Австралия", разкри турнирният директор на Australian Open Крейг Тайли.

Думите му намериха потвърждение от самия Надал, който публикува снимки от своите тренировки.

За ДелПо пък позитивните новини дойдоха от агента му Жорже Виале. "ДелПо поднови рехабилитацията и тренировките тази седмица, с по две сесии на ден в гимнастиката и басейна. Докторите са много доволни от прогреса на възстановяването от фрактурата на коляното, която получи преди почти 2 месеца."

Тайли пък е развълнуван за предстоящия турнир в Мелбърн, в който според него претендентите за успех за много. Има толкова много претенденти, които имат играта, физическата форма и качествата да пробият в мъжкия тенис."

К"ей Нишикори имаше невероятна година, Марин Чилич и Кевин Андерсън също. Младите асове Саша Зверев, Доминик Тийм, Давид Гофен и Стефанос Циципас са на прага на пробив на това ниво. Играчите ще видят големи промени в съораженията през януари, според мен най-добрите съоражения в световния спорт", похвали се Тайли.

"Имаме нова "зона за играчи" - огромна структура на четири етажа до Род Лейвър Арена и нямаме търпение да я открием през 2019. Всичко от нови съблекални, ресторанти и зали за релакс, медицински, възстановителни и тренировъчни съоражения, създадени за комфорта и спокойствието на играчите."