Даниел Колинс поднесе поредната изненада на Ролан Гарос. 26-годишната американка изхвърли от турнира бившата шампионка Гарбине Мугуруса. Колинс се наложи в три сета - 7:5, 2:6, 6:4 и за първи път ще играе на осминафиналите на турнирa от "Големия шлем".

Американката има съвсем скромен опит на клей. Тя губеше с 0:3 в първия сет, но след това започна да се възползва от грешките на съперничката си и резултатът не закъсня. Мугуруса реализира само една от осемте си възможности за пробив в сета и логично го загуби. Във втората част поставената под номер 11 в схемата испанка стана по-агресивна и набързо поведе с 5:1, а Колинс нямаше отговор за мощните й удари. 

Мугуруса продължи в същия ритъм до средата на третия сет. Тя дръпна с 3:0 след два пробива, но играта й изведнъж се разпадна, а форхендът на противничката й заработи безотказно. Колинс изравни при 4:4, след което взе своето подаване на нула и постави Мугуруса под напрежение. Шампионката от 2016 година не издържа и отпадна.

В следващия кръг Даниел Колинс ще се изправи срещу тунизийката Онс Жабур - първата арабска жена, която се класира за 1/8-финалите на Ролан Гарос.