Каролина Плишкова се класира за финала на Уимбълдън. Поставената под номер осем чехкиня се наложи трудно след обрат с 5:7, 6:4, 6:4 срещу Арина Сабаленка за близо два часа.

Представителката на Беларус, която е втора в схемата на Уимбълдън, поведе в резултата след решителен пробив в 12-ия гейм на първата част на мача.

Чешката тенисистка изравни след 6:4 във втория сет, печелейки подаването на Сабаленка в петия гейм.

Плишкова, която ще играе на втори финал от турнирите от Големия шлем, оформи обрата в срещата след 32 печеливши удара и 14 аса.

"Загубих първи сет и бях малко разочарована. Тя сервираше добре, но съм щастлива от това, че намерих слабо място в играта й и стигнах до победата. Имаше печеливши удари от всяка позиция. Беше важно да запазя концентрация в този равностоен мач. Екипът ми е положително настроен и това наистина ми помогна", заяви Плишкова след края на двубоя.

Чехкинята достигна до двубоя за титлата на Откритото първенство на САЩ през 2016 година. На финала в Лондон бившата лидерка в световната ранглиста ще се изправи срещу Ашли Барти, която сега води в класацията на WTA.