Чехкинята Каролина Плишкова, номер 2 в женската схема на турнира Ролан Гарос, успя да преодолее неизвестната парагвайка Вероника Роиг, намираща се на 97-о място в ранглистата на УТА, с 2:6, 6:3, 6:4.

На четвъртфиналите финалистката от миналата година от Ю Ес Оупън ще играе с французойката Каролин Гарсия, 28-а в схемата, която се наложи малко по-рано над сънародничката си Ализе Корне с 6:2, 6:4.

За чехкинята това е първо участие на четвъртфинал в този турнир, но това можеше и да не се случи, ако Роиг беше задържала отворилата се точка за пробив в 8-ия гейм на третия сет. Но след това Плишкова се спаси с отличен форхенд и на свой ред реализира пробив, за да поведе с 5:4.

Също за първи път на четвъртфинал е и 23-годишната французойка Каролин Гарсия, която се справи със сънародничката си Корне в два сета. Родената в Лион Гарсия се представи доста по-добре от очакванията, като доста хора даваха предпочитания на Корне предвид някои нейни впечатляващи победи до тук.

В един момент Гарсия спечели седем поредни гейма и след като взе първата част с 6:2, тя поведе с 3:0 във втората. Но Корне най-после излезе от дрямката и се върна в мача за 3:4. Но след това допусна нов пробив, този път на 0, за да стане 5:3. Последните два гейма бяха с разменени пробиви, като срещата приключи за 92 минути с разменени целувки между двете на мрежата.

Преди срещата обаче настроението не беше така приятно, след като Корне и Кристина Младенович разкритикуваха 27-ата в света Гарсия, че не иска да играе за Франция за Фед къп.

"За мен беше един странен мач. И преди него, а и самото му провеждане. С непрекъснати пробиви и неочаквано движение на резултата", призна Каролин Гарсия след победата.