Цветана Пиронкова започва US Open срещу Мона Бартел в юбилейното си десето участие. Най-силното представяне на първата ни ракета беше през 2012 година, когато игра в четвърти кръг. При победа, Цвети ще срещне във II кръг Олга Говорцова или Ирина-Камелия Бегу. Бартел все пак води с 1-0 в преките двубои с Пиронкова след успех с 6-3 6-3 на четвъртфинал в Хобарт през 2013-а.

Втората ни ракета Сесил Каратанчева се изправя в първия кръг срещу младата швейцарска сензация Белинда Бенчич, която в Торонто пречупи Серина Уилямс и грабна трофея от Rogers cup. Сесил досега не е играла срещу Бенчич. Каратанчева е в четвъртината на Серина Уилямс, а при успех на старта, ще играе с Даниела Хантухова или Мисаки Дой във втория кръг, информира tenniskafe.com.

Мария Шарапова е в половината на световната №1 Серина Уилямс и двете могат да се срещнат на полуфиналите. Това развитие на жребия едва ли ще се понрави на рускинята, която все още лекува контузия в левия крак и със сигурност е искала да избегне голямата си съперничка до самия финал, ако е възможно. На четвъртфиналите пък потенциална съперничка на рускинята е Ана Иванович. Шарапова започва с Дариа Гаврилова, а при победа във втория кръг ще се изправи срещу Ана Конюх или Татяна Мария.

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!