Рускинята Анастасия Павлюченкова достигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис за втори път в последните три сезона.

42-ата в световната ранглиста Павлюченкова елиминира поставената под номер 5 шампионка от Откритото първенство на САЩ през 2017 година Слоун Стивънс (САЩ) с 6:7(3), 6:3, 6:3 след два часа и половина игра.

Стивънс пропиля ранен аванс от 3:0, но все пак взе първия сет след серия от четири поредни точки в последвалия тайбрек.

Американката дръпна с 2:0 и във втората част, но Павлюченкова стигна до обрат, за да изравни. Рускинята наложи волята си в третата част, като след 2:2 тя взе четири от следващите пет гейма, за да триумфира.

Следващата съперничка на Павлюченкова ще бъде Даниел Колинс (САЩ), която за първи път в кариерата си достигна до четвъртфинал в турнирите от Шлема, след като елиминира втората в схемата и шампионка в Мелбърн през 2016 година Анжелик Кербер (Германия) с категоричното 6:0, 6:2.

Любопитното е, че до Откритото първенство на Австралия през тази седмица 25-годишната Колинс, която е 35-та в класацията на УТА, нямаше победа на сингъл в основната схема в Големия шлем./БТА