Един от най-добрите специалисти в световния тенис Патрик Муратоглу изрази сериозно притеснение относно провеждането на откритото първенство на САЩ.

По план турнирът трябва да се проведе от 31-и август до 13-и септември, но бившият наставник на Григор Димитров е силно разтревожен от ситуацията с коронавируса в Съединените Щати.

„Това, което се случва в САЩ изобщо не ми харесва, страната всеки ден регистрира все повече заразени с коронавирус и това е доста притеснително. Личи си, че властите там не могат да се справят с пандемията, но засега US Open остава по план", започна той. 

"Според мен турнирът не бива да се провежда, съществува огромен риск за тенисистите. Здравето на хората е преди всичко и на първо място трябва да се мисли за тях. Ако американците не успеят да се справят с пандемията, просто да отменят US Open, тук говорим за човешки живот“, каза Муратоглу.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.