Швейцарката Тимеа Бачински се класира за втори път в последните три сезона за полуфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. Поставената под номер 30 Бачински елиминира 13-ата в схемата представителка на домакините Кристина Младенович с 6:4, 6:4 в мач, който беше прекъсван два пъти заради дъжд.

Швейцарката, която в четвъртък ще навърши 28 години, на два пъти пропиля пробив аванс, но проби за трети път за 5:4, след което затвори първия сет. При 1:1 във втората част заваля и двубоят беше прекъснат за около три часа. При доиграването Младенович успя да дръпне с 3:1, но последва серия от два поредни пробива и три последователни гейма за швейцарката, която поведе с 4:3, но дъждът отново спря двубоя. Половин час по-късно при второто доиграване Бачински запази пробива си аванса и триумфира. 

Латвийката Елена Остапенко достигна за първи път до полуфиналите на турнир от Големия шлем, след като надделя над бившата номер 1 в света и 11-а в схемата Каролине Возняцки (Дания) с 4:6, 6:2, 6:2. Двубоят започна кошмарно за 47-ата в света латвийка, която след два дни ще навърши 20 години.

Тя загуби първите пет гейма във ветровитите в началото условия, но постепенно вятърът стихна, двубоят беше прекъснат два пъти заради дъжда, а Остапенко намери играта си и доминираше във втория и в третия сет, за да стигне до обрата.

Латвийката пласира 38 печеливши удара срещу само 6 на датчанката. Така в четвъртък двете рожденички Бачински и Остапенко ще се опитат да стигнат за първи път до финал в турнир от Шлема.