Миналогодишният финалист на "Уимбълдън" Ник Кирьос няма големи очаквания към себе си тази година. Австралиецът проведе доста кратка подготовка за турнира от Големия шлем, след като контузия в коляното го извади от корта през първата половина от сезона.

28-годишният Кирьос претърпя операция на лявото коляно по-рано през годината и загуби първия си мач след петмесечно прекъсване в Щутгарт през миналия месец. Той се оттегли от турнирите в Хале и Майорка заради проблеми с физическата си форма.

"Очевидно петсетовият тенис е нещо напълно различно. Гледам формата си от миналата година, когато имах най-идеалната възможна подготовка. Тази година не можеше да бъде по-различно", коментира Кирьос пред медиите в Лондон.

"Работата, която положих през последните шест месеца, не беше на най-високо ниво. Просто се опитвам да поддържам формата си, да се върна на корта. Играх с някои наистина добри играчи тази седмица и тялото ми се чувства добре. Ще преценявам ден по ден. Няма да гледам много напред и да си поставям нереални цели", добави той.

Австралиецът, който загуби от Новак Джокович на финала на "Уимбълдън" миналата година, преди това игра мач на сингъл през октомври в Токио и се оттегли от Откритото първенство на Австралия през януари. Той пропусна "Ролан Гарос" заради нараняване на крака, което получи по време на кражбата на колата му.

"Бих се радвал да имам още един мач преди "Уимбълдън". Тялото ми не е готово", каза 30-ият поставен Кирьос, който среща Давид Гофен (Белгия) в първия кръг в понеделник.