Австралийският тенисист Ник Кирьос трябва да бъде готов за Откритото първенство на Австралия, макар че се отказа от последните два турнира заради контузия на глезена. Това заяви мениджърът му пред австралийските медии.

Кирьос, който е поставен под номер 22 в световната ранглиста и е финалист от "Уимбълдън" миналата година отказа "Юнайтед Къп" и ще участва в Мелбърн, без да е играл на сингъл от турнира в Токио през октомври.

"Много сме развълнувани и работим всеки дан, за да е готов за Откритото първенство на Австралия", каза мениджърът на играча Даниел Хорсфол пред медиите.

"Много хора бяха разочаровани, че се оттегли от "Юнайтед Къп", но се надявам, че сега си дават сметка, че контузията му е реална. Иска ми се повече хора да питат, преди да дават мнението си", добави той.

Организаторите на турнира в Аделаида потвърдиха в сряда, че Кирьос няма да участва в състезанието.

"Разочаровани сме от това решение и най-вече феновете, които го подкрепят, но контузиите се случват и здравето винаги е приоритет", заявиха организаторите.

Оттеглянето на 27-годишния австралиец дойде след спора му с капитана на отбора на Австралия Лейтън Хюит за турнира на смесените отбори "Юнайтед Къп". Хюит заяви, че не е бил наясно с отказването на Кирьос, докато той го обяви публично и съжали за липсата на комуникация. /БТА