Поставената под номер 4 в схемата, Елена Рибакина разгроми Елина Свитолина с убедителния резултат 6:3, 6:2, за едва 62 минути игрово време. 

Двубоят започна нервно с грешки от двете тенисистки, като първите два гейма бяха белязани от размяна на пробиви. Въпреки това, темпото на игра бързо се засили и феновете станаха свидетели на висококачествен и равностоен тенис.

Класата на Рибакина изпъкна в осмия гейм, когато тя осигури пробив на нула и поведе с 5:3. В последвалия си сервис гейм, бившата шампионка не показа колебания и затвори първия сет в своя полза.

Силното представяне на световната номер 4 продължи и в началото на втората част. Казахстанката реализира пробив още в първия сервис гейм на Свитолина. Въпреки че украинката имаше своите моменти на проблясък, фаворитката демонстрира железни нерви и контролираше всяка ситуация на корта.

Рибакина продължи да налага своята мощна игра и удвои аванса си, реализирайки още един пробив за 5:2, а след това затвори сета, а с него и мача.

С този триумф Рибакина увеличи преднината си на 3:2 в преките двубои с миналогодишната полуфиналистка, като не остави шансове на бившата номер 3. Това беше нейната 19-та победа от 21 мача на "свещената трева".

Елена Рибакина показва впечатляваща форма и ще се изправи срещу Барбора Крейчикова в полуфиналната фаза на турнира.