Германецът Ян-Ленард Щруф и французинът Гаел Монфис няма да играят на започващия в понеделник трети турнир от Големия шлем "Уимбълдън", съобщиха организаторите.

33-годишният Щруф има травма в бедрото и ще трябва да почива около месец. Той има този проблем още от турнира в Щутгарт и е възможно да го влоши, ако продължи да играе.

През пролетта германецът се намираше в отлична форма и достигна за пръв път в кариерата си до финал на турнир от сериите "Мастърс 1000", като игра в мача за титлата в Мадрид. В него той отстъпи на водача в световната ранглиста Карлос Алкарас.

Щруф заема 22-ро място в световната ранглиста и трябваше да бъде сред поставените при жребия, който ще се тегли в петък.

През последните години 36-годишният Монфис почти постоянно е съпътстван от различни травми. В момента той заема 314-о място в световната ранглиста и за втора поредна година няма да играе на "Уимбълдън". Това е и турнирът от Големия шлем, на който той има най-лоши резултати, като само веднъж в кариерата си е в четвъртия кръг. Това се случи през 2018 година.

Местата на Щруф и Монфис в основната схема ще бъдат заето от двама "щастливи губещи" от квалификациите.