Според много тенис експерти и специалисти е сигурно, че Себастиан Корда ще спечели титла от „Големия шлем“. Младият американец през тази година спечели своята първа ATP титла в Парма, а сега е много близо да пробие в топ 40 на световния тенис. Синът на бившия световен номер 2 и шампион от Australian Open 1998, Петер Корда, през тази седмица участва на турнира в Сандиего, но отпадна във втория кръг от италианеца Лоренцо Сонего.   

Похвалите си към 21-годишния тенисист не спести и бившата световна номер 1 Мартина Навратилова. Легендата смята, че Корда е здраво стъпил на земята и съвсем скоро ще триумфира с голяма титла.

„Когато видях Себастиан за първи път да играе, бях изключително впечатлена. Гледах доста негови двубои по телевизията и се наслаждавах на качествата на това момче. Прекрасно знаем, че той е от спортно семейство и виждаме прогреса му. Петер Корда бе чудесен тенисист, а сестрите на Себастиан Корда се занимават с голф и също се справят прекрасно. Аз смятам, че може би следващата година, или най-късно през 2023, младежът ще спечели трофей от Големия шлем. По-скоро бих казала така. 2023 ще е годината на Корда“, коментира Навратилова.