Победителите на Откритото първенство по тенис на Австралия ще взимат по 1,62 милиона долара от другата година, съобщиха организаторите на турнира, след като разкриха, че общият награден фонд вече е 22 милиона долара.

От ръководството на тенис асоциацията в Австралия казаха, че наградният фонд при сингълите ще е с 18 % повече от сумата от 1,37 милиона долара, която победителите взимаха миналата година.

Номер едно в света Рафаел Надал, който все още не е достигал до финал в Австралия, ще се появи в Мелбърн за първия турнир от Големия шлем за годината, където ще се срещне с трикратния шампион Роджър Федерер, заяви генералният директор на шампионата Крейг Тили.

„Много хора определиха мача между двамата на Уимбълдън като 'един от най-добрите мачове за всички времена'. Тогава Надал надделя на трева. После испанецът се окичи и с олимпийско злато в Пекин. Федерер разби черната си серия и се завърна, за да спечели поредната си титла на Ю Ес Оупън. Така, че сега вниманието е към Мелбърн и поредната историческа битка, която би могла да се случи“, добави още Тили. Шампионатът в Австралия ще се проведе от 19 януари до 1 февруари на Мелбърн парк.