Номер 3 в световната ранглиста по тенис за мъже Александър Зверев обяви, че имал проблемите с психичното здраве, с които се е занимавал тази година, но не е разкрил предварително. Германецът, който преодоля пасив от два сета, за да победи Себастиан Баес във втория кръг на Откритото първенство на Франция, каза, че играчите от предишни епохи нямат представа колко яростни са светлините на прожекторите за сегашното поколение.

Запитан за това как се справя с психическия натиск в спорта, Зверев заяви: "Мисля, че някои играчи говорят за това по-често и по-открито, но аз не обичам да правя това. Борех се много през тази година. Понякога бях доста депресиран".

Зверев е в центъра на няколко извънсъдебни разследвания от миналата година по обвинения за домашно насилие от страна на бившата му приятелка.

Той също така беше дисквалифициран от участие на турнир в Мексико през февруари, след като разби ракетата си в съдийския стол и получи условна осемседмична санкция за участие в турнири от АТП.

"Постоянно сме в светлината на прожекторите. Мисля, че играчите отпреди 20-30 години не разбират, защото сега всяко малко нещо, което правиш, има камера там... или има някой, който ще пише за това. В наши дни със социалните медии и много други платформи има много повече омраза", добави германецът.

Бившата номер 1 в света при жените Наоми Осака, която загуби в първия кръг на Ролан Гарос тази седмица, се оттегли от миналогодишния турнир, след като бойкотира медийните си задължения след мач заради проблеми с психично здраве. Осака каза, че властите са постигнали напредък по отношение на проблема през последните 12 месеца, но има още какво да се направи.