Австралийският съд отложи жалбата на сръбския тенисист Новак Джокович, който оспори решението на властите на страната за повторно анулиране на визата и депортирането му, за неделя сутринта българско време. Това съобщи съдия Антъни Кели по време на онлайн заседание, пише вестник „The Age“.

Делото ще отиде във федерален съд в Австралия. Спортистът може да остане в страната, докато съдът не разгледа законосъобразността на решението на министъра да анулира визата му и не вземе окончателно решение по случая.

Джокович ще остане на свобода още няколко часа. В 8 часа сутринта в събота той трябва да се яви за разпит пред имиграционните власти. След това ще може да бъде в офиса на адвокатите си, а в неделя сутринта трябва да се яви отново в съда. Това означава, че Джокович ще бъде задържан в събота сутринта, пише „BBC“.

Адвокатите на Джокович са подали искане за промяна на мястото на задържането на техния клиент, позовавайки се на „съображения за сигурност“. По време на срещата съдията се съгласи да допълни заповедта, за да могат страните да се споразумеят къде ще бъде временно държан тенисистът.

Австралийският министър на имиграцията Алекс Хоук реши днес да анулира отново визата на Джокович и да го депортира. Адвокатите на тенисиста заявиха, че възнамеряват да се борят, за да гарантират, че Джокович може да остане в страната по време на производството и да участва в Откритото първенство по тенис на Австралия, което започва в понеделник в Мелбърн.