Единственият българин в тенис елита Григор Димитров ще се надява да доиграе мача си днес срещу Зизу Бергс, след като вчера дъждът за пореден ден провали програмата на “Ролан Гарос”.

Срещата на Гришо ще се проведе най-рано в 19:00, защото беше преместена на корт номер 7. Последва нова промяна, която премести двубоя от корт номер 7 на корт "Филип Шатрие", когато приключи двубоя между Александър Зверев и Талон Грикспоор.

Григор и Бергс вчера нямаха никакъв късмет, защото вместо да започнат около 16:30, както се очакваше предварително, то трябваше да изчакат цели два 3-часови мача от женската програма. Така те излязоха на корта в 20 часа, а общо четири пъти мачът им беше прекъсван заради дъжд.

Димитров допусна ранен пробив за 0:1, след което заваля за първи път, а вторият беше при 1:2. Българинът навакса изоставането си и дори направи поредица от седем спечелени гейма - от 1:3 до 6:3, 2:0. За съжаление, дъждът не спря да тормози играчи и зрители и към 22:00 часа двубоят беше насрочен за доиграване за събота.

При победа Григор ще изравни най-доброто си класиране на “Ролан Гарос”, като той игра осминафинал през 2023-та (загуба от Александър Зверев) и през 2020-а (загуба от Стефанос Циципас).