Щатният анализатор на „Евроспорт” Матс Виландер не пести суперлативи към Григор Димитров след драматичната победа на българина срещу Ники Кириос в 1/8-финалите на Откритото първенство по тенис на Австралия. Хасковлията показа изключителна воля и сила, за да пречупи австралийския си противник със 7:6 (3), 7:6 (4), 4:6, 7:6 (4) в двубой, който продължи 3 часа и половина.

Голям шампион! Григор смаза звяра Кириос и е на 1/4-финал!

Шведската тенис икона Виландер бе много впечатлен от постоянството и високото ниво в играта на Григор, на когото победата в срещата е прилягала много повече.

„Григор излезе и показа какъв атлет е. Сервираше много по-добре, а това му помогна много. Вдигна равнището си в този мач, защото в предишните не бяхме убедени, че е способен на това. Той е трети в световната ранглиста и показа защо”, коментира Виландер.

Григор: Има прогрес, движим се напред стъпка по стъпка

„Григор днес игра на много високо равнище през цялото време. Всичко работеше. Допускаше двойни грешки само когато можеше да си го позволи. Имаше вариация в сервиса му. Беше наистина много по-добър.”

„Той се справи невероятно добре срещу Кириос. Да имаш публиката срещу себе си тук, е окей. Ник Кириос е много добър човек в съблекалнята. Понякога езикът, който използва на корта… Трябва да се разграничиш от него. Точно в тези моменти Григор показа световна класа в концентрация.”

„Димитров беше много гладен днес. Може би видяхме Григор в най-доброто му състояние – нямаше много време за мислене, беше гъвкав и силен. Беше много концентриран. Кириос от друга страна играеше по-скоро за шоуто. Понякога трябва да се бориш, а той не го правеше във всяка точка. В крайна сметка това се трупа и оказа влияние”, допълни Виландер.