Завърналият се на корта след почти година отсъствие поради тежка контузия Рафаел Надал обяви, че няма да играе на Australian Open. Причината е получената нова травма, която получи в Бризбейн в четвъртфиналния мач, загубен от австралиеца Джордан Томпсън.

Както е известно, носителят на 22 титли от Големия шлем не е играл от януари миналата година, когато отпадна във втория кръг именно на Откритото първенство на Австралия.

Ето какво гласи изявлението на Надал:

Здравейте на всички, по време на последния ми мач в Бризбейн имах малък проблем в мускулa, който, както знаете, ме притесни. След като пристигнах в Мелбърн, имах възможност да си направя ядрено-магнитен резонанс и имам микроразкъсване на мускул, не в същата част, в която имах травма, и това е добра новина.

В момента не съм готов да се състезавам на най-високо ниво в петсетови мачове. Връщам се в Испания, за да посетя лекаря си, да се лекувам и да си почина. Работих много усилено през годината за това завръщане и както винаги съм споменавал, целта ми е да бъда в най-добрата си форма след 3 месеца.

Снимки: Gulliver/GettyImages
59 снимки

Въпреки че е тъжно за мен, че няма да мога да играя пред невероятната публика в Мелбърн, това не е лоша новина и всички все още сме позитивно настроени към развитието на сезона. Наистина очаквах с нетърпение да играя тук, в Австралия, и имах възможността да изиграя няколко мача, които ме направиха много щастлив и позитивен.

Благодаря на всички за подкрепата и ще се видим скоро!