Ден 7 на Уимбълдън идва с епични битки от 1/8-финалите, като в игра ще видим номер 1 в света - Яник Синер, шампионът от Ролан Гарос - Карлос Алкарас и разбира се, звездата на българския тенис - Григор Димитров. Ето и техните съперници:

Григор Димитров - Данийл Медведев:  Българинът излиза срещу световния номер 5 в трети мач на покрития корт номер 1. Двамата се познават отлично и са срещали на корта 10 пъти, от които Григор има 3 победи и 7 загуби, като последно се срещната на турнира в Индиън Уелс, където Медведев спечели в 2 сета.  Хасковлията влиза в мача с голямо самочуствие сед победата над Гаел Монфис с 3:0 сета, докато Медведев острани Ян Ленард Щруф с 3:1. Победителят от от този мач ще играе срещу Яник Синер или Бен Шелтън на 1/4-финалите.

Карлос Алкарас - Юго Умбер: На пръв поглед Карлито има лесно предяствие на 1/8 финалите в лицето на светония номер 16, но двамата нямат официален мач помежду си, а талантливия французин определено има с какво да изненада опонента си. Двамата откриват програмата на ценралния корт на Уимбълдън днес, като победителя ще се изправи срещу Томи Пол или Роберто Баутиста Агут на 1/4 финалите.

Яник Синер - Бен Шелтън: Италианецът се представя отлично на тазгодишния Уимбълдън и се загубил само 2 сета в трите си мача досега. На противоположния полюс е американецът, който се забърка в 3 5-сетови драми и да ги спечели. В преките двубои Синер води с 2:1 победи, а после двамата се срещнаха на турнира в Индиън Уелс, където Синер спечели с 2:0 сета. Победителят от този мач ще срещне Григор Димитров или Данийл Медведев на 1/4-финалите.

Томи Пол - Роберто Баутиста Агут: Американцът продължава великолепното си представяне на трева, след като спечели титлата в Куинс, Пол записа 3 победи на Уимбълдън, последната, от които срещу Александър Бублик с 3:0 сета. Неговият съперник пък надделя над италианския ветеран Фабио Фонини с 3:2 сета. Двамата са играли 5 помежди си, като Баутиста Агут е спечелил 3 от тях, но Томи Пол победи в последните им две срещи.

Определено ни очакват страхотни битки, които ще определят всички 1/4 финалисти в форната част на схемата на тазгодишния Уимбълдън.